Morinzhi friss Morinda citrifoliából (ismertebb nevén noni gyümölcsből) és szudáni hibiszkuszból (Hibiscus sabdariffa) készül. Szigorú felügyelet mellett kerül feldolgozásra, hogy az összes értékes összetevőjét megőrizze.
Összetevők
Morinda citrifolia lé (85%), szudáni hibiszkuszlé
Tartósítószert, mesterséges színezéket, hozzáadott íz- és aromaanyagokat, adalékanyagokat,
állati eredetű összetevőket nem tartalmaz.
Noni: a noni Délkelet-Ázsiában, a csendes-óceáni térség országaiban széles körben ismert és elismert gyümölcs, melyet táplálkozási, egészségmegőrzési és gyógyászati céllal használtak.
Az ősi Hawaiion a noni kérgéből és gyökeréből sárga és vörös festéket nyertek, melyet színezékként használtak. Az éretlen gyümölcs éhínség idején táplálék forrásként szolgált.
Gyógyítás céljára az éretlen noni gyümölcsöt sóval összetörték, és a keveréket mély sebekre vagy csonttörésekre helyezték. Az érett gyümölcsöt tapaszként horzsolásokra, kelésekre és sebekre használták. Hawaii-on kívül Indiában, Malajziában, a történelmi Indokínában
használták.
A noni fő hatóanyagai
proxeronin és xeronin (alkaloid) szkopoletin, damnakantal, aszperulozid, különböző antrakinonok
A noni hatása
- serkenti az immunitást
- pozitív hatás a szellemi és fizikai teljesítőképességre
- javítja az állóképességet
- növeli az általános teljesítményt
- segít a fáradtság leküzdésében
Hibiszkusz: a szudáni hibiszkusz (Hibiscus sabdariffa) Közép-Afrikában, elsősorban Szudánban honos, egyéves, rövidnappalos növény, melyet Carcade (kárkádé), Roselle (rozella) néven is ismernek. A hibiszkusz főként az elvirágzás után gyűjtött húsos csészelevelei miatt értékes növény.
Fő hatóanyagai
szerves savak (főként hibiszkuszsav), antocián színanyagok (az élelmiszeripar használja ételfestékként), pektin, különböző heteropoliszacharidok
A hibiszkusz hatása
- energiaforrás
- csökkenti a fáradt és elnehezült lábak kényelmetlenségét, hozzájárul a lábak normál vérkeringéséhez
- támogatja a légutak egészségét, segít a légzési komfort elérésében
Önmagában vagy gyümölcsökkel (pl. csipkebogyóval, bodzabogyó, feketeribizli bogyó) együtt élvezeti teák összetevőjeként is alkalmazzák. Az élelmiszeriparban színezőanyagként is használatos.
Ajánlott fogyasztás
Adj 2 evőkanál (30 ml) Morinzhit 200 ml hideg vagy meleg vízhez, vagy bármilyen folyadékhoz.
Felbontás után hűtőszekrényben tárolandó!
Kiszerelés: 285 ml / üveg
Regisztrálj ingyenesen törzsvásárlóként, és rendeld meg a terméket akár 25%-kal olcsóbban!
Törzsvásárlói ár: 5 970 Ft